Δημοκρατικό ατόπημα και μισές… δουλειές από την Περιφερειακή Αρχή.

Συνεδριάζει το Σάββατο 23/11 στο Αργοστόλι το Περιφερειακό Συμβούλιο της Π.Ι.Ν, με... προτελευταίο θέμα, αυτό των εξορύξεων υδρογονανθράκων στο Ιόνιο. Ένα θέμα που μετά από επανειλημμένες πιέσεις, ανοιχτές δημόσιες επιστολές και συγκεκριμένα αιτήματα και σε συνέχεια προηγούμενης απόφασης του ίδιου οργάνου για άμεση μονοθεματική -για τις εξορύξεις- συνεδρίαση στην Κεφαλονιά, μπαίνει τελικά σε συζήτηση λίγους μήνες μόλις πριν την έναρξη των επικίνδυνων ερευνητικών γεωτρήσεων στο θαλάσσιο οικόπεδο, όμορο των νησιών μας.

Κάτι... ξέχασε όμως η Περιφερειακή Αρχή. Και... ξέχασε στα πλαίσια της πρόσκλησής της για την σύγκλιση του Π.Σ, όχι μόνο τα συγκεκριμένα κοινά αιτήματα-εισηγήσεις των δήμων Ληξουρίου, Σάμης, Αργοστολίου της Κεφαλονιάς και του δήμου της Ιθάκης και των Δημοτικών Συμβουλίων τους. Ξέχασε -τυχαία άραγε πάλι- και την αίτηση-εισήγηση των ίδιων των κατοίκων της Κεφαλονιάς-Ιθάκης μέσω της Ανοιχτής Συνέλευσής μας, όπως αυτό εγγράφως κατατέθηκε και στην συνέχεια... αγνοήθηκε. Ένα αίτημα-εισήγηση που χιλιάδες κάτοικοι των νησιών μας υποστηρίζουν και έχουν υπογράψει και που κάθε θεσμικό αντιπροσωπευτικό όργανο θα όφειλε με δημοκρατικές διαδικασίες να έχει τουλάχιστον, σεβαστεί.

Χωρίς να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις ακριβείς προθέσεις της Περιφερειακής Αρχής, οφείλουμε να της τονίσουμε πως οι χιλιάδες φωνές των κατοίκων των νησιών μας που στέκονται απέναντι στο εξορυκτικό “έγκλημα” που ετοιμάζεται, δεν μπορούν να αγνοηθούν, με όποιον τρόπο κι αν εκφράζονται, με όποιον τρόπο κι αν αυτό επιχειρηθεί.

Αν λοιπόν μεθοδεύεται να αγνοηθεί η μαζική και δυναμική φωνή μας, αν σχεδιάζεται να μείνουμε... μακριά από τα κέντρα λήψης τόσο σημαντικών αποφάσεων, αν επιχειρείται να παραγκωνιστεί με οποιονδήποτε τρόπο ο παλλαϊκός χαρακτήρας του αγώνα μας για μια ζωή δίκαιη και ανθρώπινη μακριά από τον εξορυκτικό κερδοσκοπικό όλεθρο, αν ακόμη-ακόμη θεωρείται πως μπορεί με αυτόν τον τρόπο να μεθοδευτεί και να προκληθεί διάσπαση στο κοινό μέτωπο των κοινωνιών μας, ένα μέτωπο που ενώνει κάτω από την κοινή αγωνία και τον από κοινού αγώνα μας ακόμη και διαφορετικά πολιτικά και κοινωνικά πλαίσια,

εμείς απαντάμε στην... ξεχασιάρα Περιφερειακή Αρχή και στο θεσμικό της.. ατόπημα

πως το Σάββατο αυτό, 23 Νοεμβρίου 2019, στις 10:00΄ακριβώς θα είμαστε εκεί ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου, για να υπερασπιστούμε τις ζωές και τους τόπους μας,

πιο πολλοί και πιο πολλές από κάθε άλλη φορά,
πιο δυνατοί και αποτελεσματικοί
μέχρι τα δικά μας ΟΧΙ να νικήσουν τα δικά τους "παιχνίδια" με τις ζωές και το μέλλον μας.

Κεφαλονιά, 19-11-2019
Ανοιχτή Συνέλευση κατοίκων Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top