Κινητοποίηση για το κλίμα

Το κίνημα FridaysForFuture που ξεκίνησε από τη νεαρή Greta Thunberg εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλο τον μαθητικό και όχι μόνο κόσμο. Κάθε Παρασκευή εδώ και πάνω από ένα χρόνο, νεαροί μαθητές σε όλο τον κόσμο, αυτοί που αύριο θα επωμιστούν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, απεργούν από τα μαθήματα τους και ζητούν από τους υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Απαιτούν  κλιματική δικαιοσύνη και άμεσες δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Σήμερα γνωρίζουμε ότι η κλιματική κρίση είναι ανθρωπογενής και οφείλεται κυρίως στην καύση ορυκτών καυσίμων και στην αποψίλωση δασών.
Είμαστε ενάντια στις εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου που σχεδιάζονται στη χώρα μας γιατί πέρα από τις καταστροφικές επιπτώσεις που θα έχουν στο φυσικό περιβάλλον, στην κοινωνία, στην οικονομία, στον πολιτισμό και στη δημόσια υγεία σε τοπικό επίπεδο, είναι τουλάχιστον οξύμωρο να γίνονται σήμερα επενδύσεις σε ορυκτά καύσιμα αφού πια γνωρίζουμε ότι ακόμη κι αν υπάρχουν δεν πρέπει να καούν!
Να μείνουν τα πετρέλαια μέσα στη γη.

Από τις 20 έως τις 27 Σεπτεμβρίου, παράλληλα με τη διάσκεψη του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, θα λάβει μέρος και μια ακόμη παγκόσμια απεργία για το κλίμα, όπου εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη θα βγουν στο δρόμο για να ενώσουν τη φωνή τους με τη φωνή των παιδιών που διεκδικούν το στοιχειώδες: το μέλλον τους.

Είμαστε μαζί τους. Πορευόμαστε δίπλα τους στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα τους. Μας αφορά όλους!

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί πορεία την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 12π.μ στην πλατεία Συντάγματος.

Η Θεσσαλονίκη συμμετέχει στις παγκόσμιες κινητοποιήσεις με συγκέντρωση-διαμαρτυρία την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, στις 18.30 στον Λευκό Πύργο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top