Παρέμβαση ενημέρωσης στις Μοίρες ενάντια στις εξορύξεις

Παρέμβαση μελών της «Πρωτοβουλίας Κρήτης ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων», πραγματοποιήθηκε στη λαϊκή αγορά και στην πόλη των Μοιρών.

Μοιράστηκαν 3000 περίπου κείμενα για την ενημέρωση των ανθρώπων της Μεσσαράς για το ζήτημα των ερευνών και των εξορύξεων υδρογονανθράκων και δόθηκαν αφίσες για να μπουν σε καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θετική και από τις απόψεις που ακούσαμε κρατάμε την ανάγκη που εκφράστηκε για ακόμα μεγαλύτερη ενημέρωση για το θέμα. Έγινε και μια μικρή συνάντηση με τον Δήμαρχο Φαιστού, στον οποίο εξηγήσαμε τους λόγους για τους οποίους θεωρούμε πως το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να λάβει ξεκάθαρη θέση ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων που απειλούν το περιβάλλον και την τοπική οικονομία του νησιού μας. Υπήρξε αμοιβαία διάθεση για να έχουμε εκ νέου επαφή μαζί του για να αναλύσουμε εκτενέστερα το όλο ζήτημα, το ρίσκο και τις συνέπειες του...

Η δράση συνεχίστηκε αργότερα και στο Τυμπάκι! Να σπάσουμε το τείχος της σιωπής για το επικείμενο περιβαλλοντικό έγκλημα των εξορύξεων υδρογονανθράκων! Να δώσουμε σε κάθε πολίτη της Κρήτης έστω και έναν λόγο για να πει ΟΧΙ στην καταστροφή του τόπου μας για τα κέρδη των πετρελαϊκών εταιρειών!

Οι δράσεις για την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας θα συνεχιστούν!

#ΗΚρήτηΛέειΟΧΙστιςΕξορύξεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top