ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΕ.Λ. ΙΘΑΚΗΣ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΕ.Λ. ΙΘΑΚΗΣ
ΛΕΕΙ ΟΧΙ στις ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

Η προγραμματιζόμενη έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην περιοχή μας, στη θάλασσα του μυθικού Οδυσσέα, στο Ιόνιο Πέλαγος, εγκυμονεί μέγιστη, μη-αναστρέψιμη, οικολογική και κοινωνικό - οικονομική καταστροφή.
Η εξόρυξη υδρογονανθράκων θα υποβαθμίσει το περιβάλλον, θαλάσσιο και μη, με παράλληλη υποβάθμιση των τουριστικών, γεωργικών, αλιευτικών και λοιπών οικονομικών δραστηριοτήτων της περιοχής.
Οι πολίτες, η κοινωνία και η οικονομία της περιοχής δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα παρά μόνο να χάσουν. Για τους πολίτες το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα παραμείνει το ίδιο ακριβό, σε τιμές που καθορίζονται από τα διεθνή χρηματιστήρια. Οι μόνες που θα αποκομίσουν οφέλη και κέρδη από τις εξορύξεις θα είναι οι πετρελαϊκές εταιρίες, οι οποίες θα έχουν και τον απόλυτο έλεγχο σε όλα τα στάδια των εργασιών (σεισμικές έρευνες, γεωτρήσεις, εγκαταστάσεις άντλησης, εξόρυξη, πώληση, αντιμετώπιση των περιστατικών ρύπανσης/διαρροών/ατυχημάτων, αλλά ακόμα και στις επιδημιολογικές μελέτες).
H διεθνής εμπειρία έχει αποδείξει ότι σε μία θαλάσσια περιοχή όπου γίνεται άντληση υδρογονανθράκων, τα ατυχήματα είναι αναπόφευκτα, όταν δε, η περιοχή αυτή, χαρακτηρίζεται ως η πιο σεισμογενής της Ευρώπης τότε η βεβαιότητα του ατυχήματος είναι αυταπόδεικτη με ότι αυτό συνεπάγεται στο περιβάλλον και στην οικονομική δραστηριότητα αλλά και στην ίδια την υγεία μας και την ζωή μας.


Εμείς οι γονείς της Ιθάκης έχουμε χρέος, το οφείλουμε πρώτα από όλα στα παιδιά μας και στις γενιές που έρχονται, να εναντιωθούμε στην δρομολογούμενη έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην περιοχή του Ιονίου που θα επιφέρει δραματική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας και του περιβάλλοντος του νησιού μας και της ευρύτερης περιοχής γι΄αυτό και βροντοφωνάζουμε ένα μεγάλο και κατηγορηματικό ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΑΡΚΩΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top