ΜΠΡΟΣΟΥΡΑ : ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ;

Η παρούσα έκδοση τυπώθηκε τον Απρίλη του 2023. Κατά τη διάρκεια συγγραφής και τύπωσης ένα πλήθος εξαγγελιών για τις εξορύξεις απασχόλησε ντόπιο και εθνικό τύπο. Είναι εύλογο να μην μπορούμε να αντικρούσουμε κάθε μία ξεχωριστά, μιας και η μπροσούρα που κρατάτε στα χέρια σας δεν αποτελεί δημοσιογραφικό δελτίο.

Ωστόσο, αναγνωρίζουμε ότι η όλη σύγχυση που δημιουργείται γύρω από το θέμα είναι εσκεμμένη, ώστε η δημόσια συζήτηση να φεύγει από το επίδικο, που σημαίνει ότι οι εξορύξεις, ανεξάρτητα πού και πότε θα γίνουν, θα είναι καταστροφικές για τον τόπο, ενώ, ακόμα και αν δε γίνουν, η εταιρεία θα βγει κερδισμένη χρηματιστηριακά.

Παράλληλα, η είδηση των εξορύξεων αποτελεί πανάκεια για την ακρίβεια και χρησιμοποιείται προεκλογικά και τέλος το ενεργειακό θέμα είναι πρωτίστως πολιτικό.

Διαδικτυακή μορφή της μπροσούρας: εδώ

…Σε μια εποχή που οι εξελίξεις στο ενεργειακό είναι συνεχείς, το να μπορούμε να κατανοήσουμε στοιχειωδώς τι συμβαίνει είναι σημαντικό για τους αγώνες και τα ανακλαστικά μας. Οτιδήποτε συμβαίνει στη φύση, έτσι και οι εξορύξεις, επηρεάζουν άμεσα τις ζωές μας και έχουμε δικαίωμα στο λόγο και την απόφαση γι’ αυτές.

Σκοπός, λοιπόν, αυτής της μπροσούρας δεν είναι η παράθεση μιας τεχνικής μελέτης που απαιτεί εξειδικευμένη γνώση γύρω από το ζήτημα των εξορύξεων, αλλά η προβολή μιας γενικής και όσο το δυνατόν πιο εμπεριστατωμένης τοποθέτησης, που θα είναι χρήσιμη για την κοινωνία και τους αγώνες για την υπεράσπιση της φύσης και των ζωών μας…

...Όπου κι αν βρισκόμαστε, μας ενώνουν οι κοινοί αγώνες προστασίας των περιοχών μας από την καταστροφή που φέρνουν τα συμφέροντα των από πάνω και το ισχυρό νήμα της πεποίθησης ότι κανείς δεν μπορεί να αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς.

Αυτός είναι και ο λόγος που θεωρούμε ότι τα περιβαλλοντικά κινήματα δεν μπορούν να είναι στεγνά «πράσινα», αλλά οφείλουν να βλέπουν τον εαυτό τους ως κομμάτι ενός ευρύτερου παζλ και να αντιλαμβάνονται τη σύνδεσή τους με όλους τους αγώνες για την χειραφέτηση και την κοινωνική αυτονομία..

Η μπροσούρα κυκλοφορεί και σε έντυπη μορφή με ελεύθερη συνεισφορά και διατίθεται σε διάφορους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους, στέκια, καταλήψεις, συνεργατικά καφενεία και συγκεκριμένα βιβλιοπωλεία ανά την Ελλάδα.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την συνέλευση για την απόκτησή της:

Ανοιχτής Συνέλευσης στα Γιάννενα ενάντια στην Ενεργειακή Λεηλασία facebook | againstnrglooting.blogspot.com | email: antioilgiannina@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top