ΑΕΡΑΣ, ΓΗ & ΥΔΩΡ

Την Κυριακή 20 Οκτώβρη ενώνουμε τις φωνές μας σε μια κοινή διαμαρτυρία για το Δικαίωμα μας στη Ζωή. Από την Θεσσαλονίκη έως τον Πειραιά, απ'το Βόλο έως τα Γιάννενα και τη Λευκάδα, συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής μας και στην καταστροφή της ΓΗΣ, των ΝΕΡΩΝ , του ΑΕΡΑ και των ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΜΑΣ....

Το μήνυμα των πρωτοβουλιών που συμμετέχουν :

Ήρθε η ώρα να ακουστούν τα κινήματα!

Εξορύξεις υδρογονανθράκων, καύση απορριμμάτων, ατμοσφαιρική ρύπανση από μεγάλες βιομηχανίες, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, απειλή της δημόσιας υγείας, λεηλασία των φυσικών πόρων, λεηλασία του τόπου, βρώμικος τοξικός αέρας, ποσοστά δύσκολων ασθενειών σε πανελλαδικές πρωτιές, γεωτρήσεις σε σεισμογενείς και προστατευόμενες περιοχές, απειλή για τα θαλάσσια οικοσυστήματα, φόβος για την υγεία των παιδιών μας, ρύπανση της τροφής που παράγουμε, επιβολή των παραπάνω και των μελλουμένων, έλλειψη διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες, ξεπούλημα και επιβολή. Αυτά μας ενώνουν, εμάς, ανθρώπους γνωστούς και άγνωστους μεταξύ μας, που καταλαβαινόμαστε και στεκόμαστε αλληλέγγυοι ο ένας στον άλλο γιατί μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες. Αυτά μας ενώνουν και ο αγώνας μας για τα αυτονόητα, ο αγώνας για ένα μέλλον δίκαιο για όλους, με ποιότητα και αξιοπρέπεια για τα παιδιά μας, με σεβασμό στη γη που μας θρέφει.

Μέχρι τώρα μας αγνοούσαν. Δεν ρωτηθήκαμε ποτέ για όσα σχεδιάζουν να υλοποιήσουν ή υλοποιούν ήδη στον τόπο μας, δεν μας έλαβαν ποτέ υπόψη ως ανθρώπους που υφίστανται άμεσα και καθημερινά τις συνέπειες της ανάπτυξής τους. Και όταν τεκμηριωμένα τους φέρνουμε προ των ευθυνών τους, μας εμπαίζουν και προσπαθούν να μας βάλουν στο περιθώριο. Αναμενόμενο, αφού όλα είναι καλά οργανωμένα και αποτελούν κυβερνητικές προτεραιότητες νυν και παλαιοτέρων κυβερνήσεων με τη στήριξη των ξένων και ελληνικών ιδιωτικών συμφερόντων που επωφελούνται άμεσα από τις επενδύσεις.

Έτσι δημιουργήθηκαν οι πρωτοβουλίες μας. Για να διαμαρτυρηθούμε για την επιβολή της ανάπτυξής τους, για να υπερασπιστούμε όσα μας κλέβουν. Και γινόμαστε διαρκώς περισσότεροι και ήρθε η ώρα να πάψουν να μας αγνοούν, να τους αναγκάσουμε να μας ακούσουν!

Ήρθε ο καιρός να ακουστούν τα κινήματα! Αφού κανείς δεν υπερασπίστηκε το δημόσιο συμφέρον ως τώρα, αφού όλα έχουν ξεπουληθεί στο βωμό του χρήματος των πολυεθνικών και των λόμπυ, τον τόπο μας θα τον υπερασπιστούμε μόνοι μας! Δεν θέλουμε την ανάπτυξή τους, δεν συναινούμε σε ένα μέλλον χωρίς αέρα, χωρίς νερό, χωρίς τα δάση και τα τοπία που μας μεγάλωσαν. Δεν συναινούμε στο έγκλημα. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας, υπερασπιζόμαστε τη γη που μας έθρεψε! Ξέρουμε ότι έχουμε δίκιο, παλεύουμε για αυτό! Για τη ζωή μας, για το μέλλον των παιδιών μας! Καλούμε όλο και περισσότερους συμπολίτες μας να ενισχύσουν τον αγώνα μας. Όσο πιο πολλοί, τόσο πιο δυνατοί. Ενωμένοι, θα νικήσουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top