Ανακοίνωση με αφορμή τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο

Στις 10-2-22 το Λιμεναρχείο Λευκάδας ανακοίνωσε ότι από τις 11-2-22 έως 12-3-22 θα διενεργηθούν σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο από το πλοίο M/V SW COOK απαιτώντας την τήρηση αποστάσεων ασφαλείας και συνιστώντας στους ιδιοκτήτες σκαφών να αποφεύγουν την δραστηριοποίηση στις συγκεκριμένες περιοχές που θα γίνουν οι έρευνες. (http://www.kolivas.de/archives/441153)

Η διαδικασία αυτή γεννά πολλά ερωτηματικά καθόσον καμία προηγούμενη ενημέρωση δεν έχει γίνει από πλευράς Υπουργείου, Περιφέρειας και Δήμου όταν όλα έδειχναν πως στο θέμα των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα είχε μπει φρένο. (https://www.in.gr/2022/02/17/economy/oikonomikes-eidiseis/se-anadiplosi-kyvernisi-gia-tis-ereynes-ydrogonanthrakon-stin-ellada/?fbclid=IwAR0Q70h91AJ-_w-l-Nr6e7OTQo6gh-qs-tzf2oni1S4kozHLhYwi7AVMrtE)

Στις 9-5-19 καταθέσαμε Αίτημα με αριθμ. πρωτ. 8798 προς το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου δηλώσαμε την εναντίωσή μας για τις εξορύξεις Υδρογονανθράκων στο Ιόνιο τεκμηριώνοντας όλες μας τις ανησυχίες και προβληματισμούς. (https://lefkasnodrillings.blogspot.com/)

Επειδή στην περιοχή μας εθεάθη το συγκεκριμένο ερευνητικό πλοίο (http://www.kolivas.de/archives/441871?fbclid=IwAR1xBoWNRlCuQzSD62rysZ9jlRNkt7fZYPzpeOUs8FOCdjkvmbyUlwtl1eQ#.YgzyQL3lPpY.facebook) και την ίδια χρονική στιγμή τυχαία ή όχι έχουμε αναζωπύρωση της σεισμικής δραστηριότητας (https://aromalefkadas.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%87%CE%AE%CF%82-%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BB/ )

Επειδή οι επιπτώσεις στη θαλάσσια ζωή, την αλιευτική και τουριστική δραστηριότητα θα είναι μεγάλες.

Επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά την εναντίωση μας  στις εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση σε ανοιχτό και δημόσιο χώρο με όλα τα μέτρα προστασίας και αποστάσεις, προκειμένου να γίνει ανταλλαγή απόψεων και να ληφθούν αποφάσεις για μελλοντικές δράσεις μας. ΚΑΙ

ΖΗΤΑΜΕ

  1. Από το Δήμαρχο Λευκάδας κ. Καλό να φέρει το από 9-5-19 κατατεθειμένο αίτημά μας προς συζήτηση στο επόμενο ΔΣ, μένοντας πιστός στην από 16 Μαΐου 2019 ανακοίνωσή του που τάχθηκε στο πλευρό μας και δηλώνει αντίθετος με τις εξορύξεις (https://sixronilefkada.gr/i-thesi-tis-sygchronis-lefkadas-gia-tis-exoryxis-ydrogonanthrakon/)
  2. Από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κα Κράτσα και τον  Αντ/ρχη Λευκάδας κ. Κτενά να πάρουν επίσημη θέση ενάντια στις εξορύξεις Υδρογονανθράκων λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τους την σεισμική δραστηριότητα της περιοχής και να προστατεύσουν το περιβάλλον, τη θαλάσσια ζωή, την αλιευτική και τουριστική δραστηριότητα.
  3. Από όλους τους πολίτες, τοπικούς φορείς,  Συλλόγους να συμμετάσχουν ενεργά σε δράσεις ενάντια στις εξορύξεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top