ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ : ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Η πρωτοβουλία Fossil Free Corfu διοργανώνει μια επιστημονικού χαρακτήρα εκδήλωση η οποία θα αποτελέσει την πρώτη στο νησί μας ανοικτή ενημέρωση-συζήτηση για τα σχέδια και τις επιπτώσεις των εξορύξεων πετρελαίου γύρω από την Κέρκυρα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, με ώρα προσέλευσης από τις 19:30, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κέρκυρας (2ος όροφος, Σαμάρα 6, Πεζόδρομος) και έχει ελεύθερη είσοδο.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενημερωθούν οι Κερκυραίες και οι Κερκυραίοι για την προστασία του θαλάσσιου πλούτου της Κέρκυρας και των Παξών, τις επιπτώσεις των εξορύξεων στο θαλάσσιο περιβάλλον, τις οικονομικές επιπτώσεις για τα νησιά του Ιονίου πελάγους καθώς επίσης το οικονομικό ρίσκο για την τοπική κοινωνία, την κλιματική αλλαγή αναφορικά με τα ορυκτά καύσιμα και την αναγκαιότητα αλλαγών στον ενεργειακό τομέα.

Την παραπάνω γενική θεματολογία θα αναπτύξουν ειδικοί εισηγητές με την υποστήριξη των περιβαλλοντικών οργανώσεων Greenpeace Greece και WWF Hellas. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι πρωτοβουλιών πολιτών ενάντια στις εξορύξεις από όμορες περιοχές οι οποίοι θα μεταφέρουν την εμπειρία και τα αποτελέματα από την κινηματική δράση στον Τόπο τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top