Το κέρδος καταστρέφει το περιβάλλον. Αγώνες ενάντια στην καταστροφή της φύσης.

Άλλο ένα καλοκαίρι γίνομαστε θεατές των καταστροφικών συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και της αδηφάγου καπιταλιστικής ανάπτυξης. Κάθε χρόνο παρακολουθούμε με αμηχανία τεράστιες καταστροφές και στην Ελλάδα και τον κόσμο: θανατηφόροι καύσωνες, τεράστιες πυρκαγιές, πλημμύρες που στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές.
Η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει βορά στις επιχειρήσεις και την αγορά δημόσια γη. Πρώτα χαρίζοντας τη μισή χώρα σε πετρελαϊκούς κολοσσούς για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων, ένα σχέδιο που προς το παρόν φαίνεται να πηγαίνει πίσω. Τώρα, θυσιάζουν βουνά για χάρη των ιδιωτών της ενέργειας, στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης. Ταυτόχρονα ξεπουλιούνται πάρκα, πλατείες, αρχαιολογικοί χώροι, πάντα για χάρη των επενδύσεων και της οικονομίας.
Απέναντι στις κυβερνητικές επιθέσεις, έχουν ξεσπάσει πολλοί και διαφορετικοί αγώνες, πολλές συλλογικότητες έχουν γεννηθεί, πολλές προσπάθειες έχουν μέχρι στιγμής εμποδίσει και καθυστερήσει τα κυβερνητικά σχέδια.
Για αυτά λοιπόν σας καλούμε σε εκδήλωση-συζήτηση στα πλαίσια του @Camping resist.reclaim.revolt. 2021το Σάββατο 31 Ιουλίου στις 7μμ στο Camping Αργοστόλι με τίτλο:
Το κέρδος καταστρέφει το περιβάλλον.
Αγώνες ενάντια στην καταστροφή της φύσης.
Ομιλητές:
Δημήτρης Μπούζος (ανοιχτή συνέλευση Κεφαλονιάς και Ιθάκης ενάντια στις εξορύξεις)
Σταύρος Αντύπας (πρωτοβουλία κατοίκων Κεφαλονιάς ενάντια στα αιολικά)
Νίκος Ποταμίτης (πρώην εκλεγμένος στην περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου)
Χρήστος Σταυρακάκης (πρωτοβουλία Αθήνας ενάντια στις εξορύξεις)
Camping Resist Reclaim Revolt / rproject.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top