Ενημέρωση από Συγκέντρωση 28/02 ενάντια στις Εξορύξεις Υδρογονανθράκων

Ενημέρωση από Συγκέντρωση 28/02 ενάντια στις Εξορύξεις Υδρογονανθράκων

Μπορεί οι απόκριες να τελείωσαν την προηγούμενη βδομάδα αλλά μόνο "καρναβάλι" θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την Ημερίδα "ενημέρωσης" σχετικά με την επικείμενη εξόρυξη στην Ήπειρο, που διοργάνωσε το ΤΕΕ Ηπείρου μαζί με την Περιφέρεια και την εταιρία Energean. Μια ημερίδα που έλαβε χώρα στις 28/02/2023 (μια μέρα μετά την Καθαρά Δευτέρα και συνεπώς μετά από τριήμερο), σε ιδιωτικό και ελεγχόμενο χώρο έξω από το κέντρο της πόλης και πρακτικά "κεκλεισμένων θυρών", καθώς η παρακολούθηση της προϋπέθετε την προ-εγγραφή των ενδιαφερομένων συνεπώς και το φακέλωμα τους.
Όλα πήγαν ρολόι, ωστόσο, καθώς και τα 30 ολόκληρα άτομα του ακροατηρίου (με τα 10 από αυτά να συμμετέχουν για να δηλώσουν την εναντίωση τους στην εξόρυξη και τα υπόλοιπα να απαρτίζονται από τον Καχριμάνη, τον Πλιάκο, την Καλογιάννη, τον Δημητρίου και λοιπά στελέχη της ΝΔ και της τοπικής αυτοδιοιήκησης), πληροφορήθηκαν από τον πρόεδρο του ΤΕΕ Ηπείρου, Γ. Τσίγκρο ότι ο σκοπός της ημερίδας είναι να ενημερωθούν οι πολίτες για τους κινδύνους μιας εξόρυξης υδρογονανθράκων και από την εταιρία αντίστοιχα ότι κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει. Συνεπώς, καμία ενημέρωση δεν συνέβη στην πραγματικότητα. Μάλιστα, οι τοπικοί άρχοντες (Καχριμάνης και Πλιάκος) έδειξαν ξεκάθαρα την πρόθεση τους να ακούσουν τους προβληματισμούς των πολιτών, αποχωρώντας από την Ημερίδα μόλις ξεκίνησε το μέρος των ερωτήσεων από το κοινό (!)

Ως Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην Ενεργειακή Λεηλασία δεν τρέφουμε αυταπάτες. Γνωρίζοντας πολύ καλά πως ο σκοπός αυτής της εκδήλωσης δεν ήταν ποτέ η ενημέρωση των κατοίκων, την ίδια μέρα αναλάβαμε εμείς αυτόν τον ρόλο, ανοιχτά, στο κέντρο της πόλης. Με την συγκέντρωση 60 περίπου ατόμων, μοιράστηκαν κείμενα, αναρτήθηκαν πανό της συνέλευσης, της κατάληψης "Αντιβίωση" και της Αριστερής Παρέμβασης, και πραγματοποιήθηκε μικροφωνική παρέμβαση.
Για κάθε τους αποστειρωμένη μάζωξη μακριά από τον κίνδυνο να έρθουν προ των ευθυνών τους εμείς θα βρισκόμαστε στον δρόμο να αγωνιζόμαστε για την γη και την ελευθερία.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ
Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην Ενεργειακή Λεηλασία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top