Φεστιβάλ Νερού στον Αποκόρωνα

Το τριήμερο 16-18 Σεπτεμβρίου 2022 (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) η Περί Υδάτων - Ανοικτή Συνέλευση για τα Νερά στον Αποκόρωνα διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Νερού στο Στύλο Αποκορώνου Χανίων!

Η Πρωτοβουλία Κρήτης ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων θα βρίσκεται εκεί με το υλικό της και θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Καλή αντάμωση και καλή επιτυχία στο Φεστιβάλ!

Ακολουθεί το κείμενο της Ανοιχτής Συνέλευσης για τα Νερά στον Αποκόρωνα:

1ο Φεστιβάλ Νερού στον Αποκόρωνα  “το νερό στα χέρια μας”

Οι προ-φεστιβαλικές εκδηλώσεις πέρυσι που αγκαλιάστηκαν από άτομα και συλλογικότητες, δε μπορούσαν παρά να μας οδηγήσουν και στην διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Νερού στην πλατεία Καβούσι - πηγές Στύλου στις 16-17-18 Σεπτεμβρίου.

Με σύνθημα “το νερό στα χέρια μας” θέλουμε να διαδώσουμε ακόμα περισσότερο πως το δικαίωμα στο καθαρό δημόσιο και φθηνό νερό είναι δικαίωμα όλων μας, χωρίς αποκλεισμούς και πως είμαστε αντίθετοι σε κάθε έμμεση ή άμεση ιδιωτικοποίηση του. Να φωνάξουμε σε όλους τους τόνους ότι το νερό είναι για μας και μεις για το νερό, στην αμφίδρομη σχέση μας με το περιβάλλον και να υπερτονίσουμε τους κινδύνους από μολύνσεις του υδροφόρου ορίζοντα αλλά και από τις υπεραντλήσεις του.

Φιλοδοξούμε το φετινό φεστιβάλ να είναι μια όαση για όλους εμάς που αναζητούμε τους κοινούς μας δρόμους και να αποτελέσει εκτός από τόπο γιορτής και παρακαταθήκη για τους μελλοντικούς μας αγώνες.

Να αναδείξουμε ότι με αλληλεγγύη και συντονισμό είμαστε ικανοί να αντιμετωπίσουμε την νεοφιλελεύθερη επίθεση που θέλει να εμπορευματοποιήσει τη γη, το νερό, τις ζωές μας.

Στο 1ο Φεστιβάλ Νερού λοιπόν θέλουμε να μοιραστούμε τις αγωνίες και τους αγώνες μας, τις σκέψεις και τις γνώσεις μας, σχετικά με το νερό, το περιβάλλον και το δημόσιο χώρο.

Γιορτή διεκδίκησης και συμπόρευσης με συζητήσεις, μουσική, εκθέσεις, πολιτιστικά και φυσιολατρικά δρώμενα.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε!

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top