Ιστορική μέρα…

«Η σημερινή μέρα είναι ιστορική με σεβασμό και ευθύνη στο περιβάλλον, κυρίως με το βλέμμα και το νου στις επόμενες γενιές»
Με αυτά τα λόγια, έχοντας προηγουμένως ευχαριστήσει(!) την Exxon Mobil και την Total, έκλεισε σήμερα την ομιλία του ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του πανηγυριού που στήθηκε για την υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης δικαιώματος έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στις θάλασσες της Κρήτης.

Αν μπορούσαν οι επόμενες γενιές θα μας έφτυναν τώρα, τη σημερινή ιστορική μέρα.

Να θυμίσουμε ότι η σύμβαση αφορά θαλάσσιες περιοχές έκτασης 20.058,4 τετρ.χλμ. δυτικά και 19.868,37 τετρ.χλμ. νοτιοδυτικά της Κρήτης, οι οποίες προκηρύχθηκαν το 2017, ύστερα από ενδιαφέρον που εκδήλωσαν οι ίδιες οι εταιρείες.

Να θυμίσουμε επίσης, ότι πλήθος οργανισμών κυρίως στις ΗΠΑ, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους προκειμένου να καταδικαστεί η Exxon (#exxonknew) καθώς γνώριζε για την αλλαγή του κλίματος πριν από μισό αιώνα και παρόλα αυτά : 1)εξαπάτησε το κοινό, 2) παραπλάνησε τους μετόχους της και 3)στέρησε από την ανθρωπότητα πολύτιμο χρόνο μιας γενιάς που θα μπορούσε να αντιστρέψει την κλιματική αλλαγή.
Όλο το βρώμικο ιστορικό της Exxon και οι προσπάθειες που γίνονται για να καταδικαστεί είναι εδώ :  exxonknew.org

Ραντεβού στα δικαστήρια έχει όμως και η Total, καθώς η πολυεθνική σχεδιάζει εξορύξεις και αγωγούς στην Ουγκάντα, μέσα στην καρδιά ενός φυσικού πάρκου στην περιοχή των Μεγάλων Λιμνών της Αφρικής. Το σχετικό βίντεο των οργανώσεων Survie και Les amis de la terre είναι εδώ Total, rendez-vous au tribunal. Αν γνωρίζεις γαλλικά μπορείς να διαβάσεις για τα έργα και τις ημέρες της Total εδώ. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top