Φωτογραφική έρευνα “On Land and Water”

Μέσα από τη φωτογραφική έρευνα “On Land and Water” η Penelope Thomaidi αναφέρεται στο θέμα των εξορύξεων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και στην Αλβανία.

Όπως αναφέρει η ίδια στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook :

Πριν από λίγες μέρες, είχα την τιμή να δημοσιευτεί ένα μεγάλο μέρος της φωτογραφικής μου έρευνας “On Land and Water” γύρω από το θέμα των εξορύξεων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και στην Αλβανία στο πολύγλωσσο και ανεξάρτητο Voxeurop.

Πολλοί δεν γνωρίζουμε, ακόμα και σήμερα, ότι το 1/3 της ελληνικής επικράτειας βρίσκεται υπό έρευνα για την εξόρυξη πετρελαίου και αερίου, ούτε ότι η γειτονική Αλβανία έχει έναν αιώνα ιστορίας στην εξόρυξη πετρελαίου σε χερσαία εδάφη, κάτι που μελετάται σήμερα για την Ήπειρο που απέχει μόλις 200 χμ. από την καρδιά της Αλβανικής πετρελαΐκής βιομηχανίας. Με όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες, το θέμα των επενδύσεων στους υδρογονάνθρακες στη γειτονιά μας έχει πέσει σε δεύτερη μοίρα - παρά την κατάσταση κλιματικής έκτακτης ανάγκης που κύρηξε το ευρωκοινοβούλιο σχεδόν ένα χρόνο πριν.

Η φωτογραφική ιστορία είναι διαθέσιμη στο https://voxeurop.eu/en/greece-albania-on-land-and-water/

Τα συγχαρητήρια μας Penelope Thomaidi και καλή συνέχεια στην έρευνα που συνεχίζεται. Είναι πολύτιμη κάθε δράση που βοηθά στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση σχετικά με το θέμα των εξορύξεων στη χώρα μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top