Περιφέρεια Κρήτης – Πράσινη ενέργεια και πράσινα άλογα

Δεν μπορούμε να περάσουμε από την μια μέρα στην άλλη στην πράσινη ενέργεια, που όλοι θέλουμε και όλοι ευχόμαστε να γίνει το συντομότερο δυνατόν (...) αλλά για να κατασκευαστούν οι γιγάντιες ανεμογεννήτριες θα εξορύξουμε κι άλλους υδρογονάνθρακες, για να μεταβούμε σταδιακά στην πράσινη ενέργεια! Αυτά, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νικόλαο Καλογερή. Την ίδια άποψη φυσικά έχει και η κυβέρνηση.
Σύμφωνα πάλι με επιστήμονες που μελετούν χρόνια την κλιματική αλλαγή, όπως ο David Spratt (www.climatecodered.org/) "Δεν έχουμε χρόνο για αργή, σταδιακή πολιτική. Η δράση έκτακτης ανάγκης είναι η μόνη λογική απάντηση στις κλιμακούμενες κλιματικές επιπτώσεις."
Σύμφωνα επίσης με την πρόσφατη έρευνα Production Gap Report (http://productiongap.org/) για τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στον στόχο για έναν βιώσιμο πλανήτη και τους στόχους για παραγωγή ορυκτών καυσίμων, εάν προχωρήσουν τα σχέδια για νέες εξορύξεις, θα σημαίνει ότι παράγουμε 120% και 50% περισσότερα ορυκτά καύσιμα έως το 2030 από όσo θα έπρεπε για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη σε 1,5 ° C ή 2 ° C, αντίστοιχα.
Υπενθυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή είμαστε στο +1 ° C και τα ακραία φαινόμενα, με ό,τι αυτά συνεπάγονται, είναι ήδη εδώ.
Το "γιατί να μην το κάνουμε κι εμείς αφού το κάνουν και οι γείτονες μας; " δεν είναι λογική. Εκτός από την Τουρκία, την Αίγυπτο ή τη Λιβύη, που οι άρχοντες μας αποφάσισαν να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους, υπάρχει και η Δανία, η Νέα Ζηλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και θα ήταν πιο σώφρον να ακολουθήσουν το δικό τους παράδειγμα, αν πραγματικά αντιλαμβάνονται την ευθύνη που τους βαραίνει.
Ένας χαλασμένος φάρος είναι πιο επικίνδυνος από έναν ύφαλο, λέει μια λαϊκή παροιμία, και ταιριάζει γάντι για τους πολιτικούς που σε αυτή την κρίσιμη περίοδο αποφασίζουν για το μέλλον μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top