Πράσινες ευαισθησίες…

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ότι στα πλαίσια της Εταιρικής Ευθύνης της εταιρίας, υλοποιείται το πρόγραμμα «Η Ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει».

Στόχος του προγράμματος, όπως αναφέρεται στο σχετικό σύνδεσμο που μας παραπέμπουν, είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών στη θεωρία αλλά και στην πράξη για ζητήματα σχετικά με το σεβασμό και τη διατήρηση της περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς, της αειφόρου ανάπτυξης και των μεθόδων διαχείρισης της ενέργειας και των φυσικών μας πόρων.
Στο τιμόνι, όπως διαβάζουμε, βρίσκονται πολλές  ΜΚΟ, μουσεία, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές ομάδες, ινστιτούτα και φορείς με πράσινες ευαισθησίες,  για να οδηγήσουν τους μαθητές σ’ ένα ταξίδι με  προορισμό το «λιμάνι» της βιωσιμότητας.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, ο όμιλος ΕΛΠΕ υλοποιεί και το πρόγραμμα «Ερευνα & Παραγωγή Υδρογονανθράκων», με σκοπό την έρευνα και εκμετάλλευση πετρελαίου και φυσικού αερίου, σχεδόν στο 1/3 της χώρας. Εδώ τιμονιέρηδες είναι οι πετρελαϊκές εταιρίες και το ταξίδι που ξεκινά είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει μη αναστρέψιμες ζημιές  στο περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες της Ηπείρου, του Ιόνιου, της Κρήτης, της Πελοποννήσου. Άλλωστε  γνωρίζουμε πλέον , πως συνεχίζοντας να επενδύουμε στα ορυκτά καύσιμα το μόνο που καταφέρνουμε είναι να επιταχύνουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Θα μπορούσε να είναι πρωταπριλιάτικό αστείο αλλά δυστυχώς δεν είναι….
Τα τελευταία χρόνια πάρα πολλοί φορείς με πράσινες ευαισθησίες απ’όλη την Ελλάδα, έχουν πάρει χρηματοδότηση από τα ΕΛΠΕ για περιβαλλοντικά προγράμματα.
Εμείς πάλι πιστεύουμε πως για το μείζον θέμα των εξορύξεων υδρογονανθράκων πρέπει να πάρουμε θέση όλοι και κυρίως οι φορείς που έχουν ως στόχο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Γι’ αυτό και τους στείλαμε μια επιστολή με την οποία ζητάμε να μας γνωστοποιήσουν την θέση τους  επ’αυτού.

Αναμένουμε λοιπόν με ενδιαφέρον την απάντηση τους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top