ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Κρήτης ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων:

Η πρωτοβουλία Κρήτης ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων αναλογιζόμενη τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας του covid-19, αναστέλλει την προγραμματισμένη παγκρήτια συνέλευση των μελών της καθώς και κάθε άλλη δραστηριότητα που προϋποθέτει δια ζώσης συνεύρεση είτε σε κλειστό, είτε σε ανοιχτό ή δημόσιο χώρο.

Σαν κομμάτι της κοινωνίας και σαν άτομα προσωπικά ο καθένας και η καθεμία από μας, συμμετέχουμε στην προσπάθεια της κοινότητας να περιοριστεί η διασπορά του ιού και να προφυλαχτούν οι συνάνθρωποι μας που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Στηρίζουμε την μάχη των γιατρών και των νοσηλευτών για την αντιμετώπιση της κατάστασης και συνιστούμε την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων στα δημόσια νοσοκομεία και τις δομές υγείας έτσι ώστε να μην επιβαρύνουμε τους εργαζόμενους και τις υποδομές του εθνικού συστήματος υγείας. Απαιτούμε στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό, χορήγηση κάθε μέσου ατομικής προστασίας και ενίσχυση των υποδομών της δημόσιας υγείας που σκοπίμως έχει υποβαθμιστεί και απαξιωθεί από τις εκάστοτε κυβερνήσεις με απώτερο σκοπό την εμπορευματοποίηση της. Αν κριθεί αναγκαίο ζητάμε και την επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων και κέντρων υγείας για τις ανάγκες νοσηλείας όσων το χρειαστούν.

Όπως με την μέχρι τώρα δράση μας υπερασπιζόμαστε το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία από τα καταστροφικά σχέδια των πετρελαϊκών εταιρειών, έτσι και τώρα υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων μας για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας που θα καλύπτει τις ανάγκες μας και εναντιωνόμαστε σε κάθε απόπειρα των κυβερνήσεων για ιδιωτικοποίηση του.

Τέλος, εκφράζουμε την διάθεση μας να συμμετέχουμε εθελοντικά σε κάθε ενέργεια που θα υπηρετεί τον αγώνα της κοινωνίας μας ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού.

Οι όποιες απαραίτητες διαδικασίες της πρωτοβουλίας θα πραγματοποιούνται πλέον διαδικτυακά.

Η κοινωνία θα νικήσει!

Μένουμε σπίτι, αλλά δεν ξεχνάμε:

Η Κρήτη λέει ΟΧΙ στις εξορύξεις!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top