ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Η πρωτοβουλία Κρήτης ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων θα δώσει το παρών στις αντιπολεμικές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε Ηράκλειο και Χανιά, με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στον τόπο μας.
Η επίσκεψη αυτή γίνεται σε μια περίοδο μεγάλης έντασης στη Μεσόγειο, με έξαρση της εθνικιστικής αντιπαλότητας για τις ΑΟΖ και τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών της περιοχής.
Οι εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου εμπλέκουν την χώρα μας σε επικίνδυνα γεωπολιτικά παιχνίδια που θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμα και σε πόλεμο. Από την ένταση των τελευταίων μηνών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά και την γενικότερη στην ανατολική Μεσόγειο, οι μόνες που θα βγουν κερδισμένες θα είναι οι πολυεθνικές του πετρελαίου και οι πολεμικές βιομηχανίες που θα πουλήσουν τα εξοπλιστικά τους προγράμματα σε όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές. Όλα τ' άλλα είναι παραμύθια για να συντηρείται το μίσος ανάμεσα σε δύο λαούς που το μόνο που τους χωρίζει είναι μια θάλασσα και οι φασίστες σουλτάνοι που τους κυβερνούν. Ο αγώνας ενάντια στις εξορύξεις πρέπει να ενώσει τους ανθρώπους και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, με κοινή απαίτηση ότι κοιτάσματα κι αν υπάρχουν, να μείνουν εκεί που πραγματικά ανήκουν: στο βυθό της θάλασσας!
ΟΥΤΕ ΕΡΕΥΝΕΣ - ΟΥΤΕ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ
Δεν πολεμάμε για τα συμφέροντα
των πετρελαϊκών εταιρειών!
ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ!
ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ
ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:
ΗΡΑΚΛΕΙΟ, Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη 6:30μμ Λιοντάρια
ΧΑΝΙΑ, Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 6:30 πλ. Αγοράς
Πρωτοβουλία Κρήτης ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top